Vrijdagavond opent Brahim de nieuwe editie van Geel Zomert!, de reeks van gratis openluchtconcerten die in juli en augustus op de grasweide van jeugdcentrum de Bogaard georganiseerd worden. Nog de hele zomer kan je op de Bogaard komen genieten van een grote variatie aan muzikale optredens.

Brahim viel net naast het podium van Idool 2003, maar de lefgozer sleepte dankzij zijn enorme populariteit wel een platencontract in de wacht. Hij bewees zich snel als een jongen die veel meer in zijn mars heeft dan het imago van tieneridool. Sinds zijn deelname aan Idool heeft Brahim dan ook al een resem hits verzameld. Deze hits en tal van soulklassiekers brengt hij op 5 juli live op de Bogaard.

Op 12 juli staat er met Cornerstone talent van eigen bodem op het podium. Cornerstone brengt blues, rock & soul covers van de bovenste plank. Een week later is het de beurt aan Tom Dice. Naast zanger is hij ook een uitstekende muzikant en songwriter en ondertussen ook een gevestigde waarde in de Belgische muziekscène. De beste nummers uit de jaren tachtig en negentig worden op 26 juli opnieuw tot leven gebracht door The Eighties and Nineties All Star Band. Speciaal voor dit Geel Zomert!-concert nodigde Andries Boone enkele bevriende muzikanten en gastzangers uit en niet van de minste: Lennaert Maes, Too Tangled, Barbara Dex en Jan De Smet. Een hoogstaande mix van songs die deze topmuzikanten nauw aan het hart liggen en ongetwijfeld één van de hoogtepunten van Geel Zomert! 2013!

De Limburgse coverband NerVeuS geeft er op 2 augustus een lap op. NerVeuS voelt zich op alle podia thuis en kan alle leeftijden aan met covers van Elvis tot U2, Eminem tot Los Lobos, jaren ’50 tot nu. Een week later komen de swingende 50’s en 60’s opnieuw tot leven met De Corsari’s, een 6-koppige liveband onder leiding van Sarah en Roel Vanderstukken. Met PitchLight staat op 16 augustus een sensationele elfkoppige coverband op het programma. Zij staan garant voor een plezierig avondje swingen, rocken en meezingen voor jong en oud. Tijdens het voorlaatste concert levert MoodCollector swingende wereldmuziek overgoten met een sausje van ska, reggae en afro-beats. Deze wereldse feestbende ‘pur sang’ combineert energie uit zeer dansbare reggae ritmes en authentieke strakke ska en zwoele afro-beats! De concertreeks wordt op 30 augustus afgesloten door Letz Zeppelin. Zoals de naam al doet vermoeden brengt deze Belgische tribute band de mystiek en baanbrekende progressies uit het Led Zeppelinrijk opnieuw tot leven.

Ook ’s namiddags met Extra en Junior

Op vrijdag 12 juli kan je ook ’s namiddags van een Geel Zomert!-concert komen genieten. Niemand minder dan Günther Neefs laat je dan kennismaken met de ijzersterke reputatie die hij de laatste 21 jaar als een uniek entertainer heeft opgebouwd.

Geel Zomert! richt zich dit jaar ook opnieuw op de allerkleinsten met een speciale namiddageditie op vrijdag 26 juli. Dan brengen de Lalaladies vanaf 14.30 uur leuke kidspop van vroeger en nu. Hoogtepunt van de namiddag wordt ongetwijfeld het optreden van Kapitein Winokio. Samen met zijn matrozen brengt de Kapitein eindelijk de zomer naar Geel. Tijd voor een feestje!

Het volledige programma kan je terugvinden op www.geelzomert.be